top of page

Practicar esport a l'aire lliure

Practicar esport i fer-ho a l'aire lliure resulta una combinació perfecte per fomentar hàbits saludables, ja que a tots els beneficis que obtenim quan fem exercici, podem sumar-hi els avantatges de fer-ho a l'aire lliure i envoltats de natura. D'aquesta manera, no només contribuirem a millorar la forma física, sinó que també facilitarem la desconnexió mental, respirarem aire pur, estimularem la creativitat, millorarem la concentració, alleugerirem l'estrès i desconnectarem de la rutina.




4 activitats per posar-te en forma i gaudir de la natura


1. Caminar

Hi ha una gran quantitat d'estudis que demostren tots els beneficis que obtenim si caminem de manera regular. En aquest sentit, l'OMS apunta que completar 10.000 passes diàries ens ajuda a prevenir problemes cardiovasculars i a combatre l'obesitat. Això sí, si volem convertir el caminar en una activitat física, cal fer-ho amb una certa intensitat i ser constants. Els entorns naturals són espais perfectes per a aquesta activitat i en ells hi podem trobar moltes rutes perfectament senyalitzades, que ens guien per itineraris amb diferents nivells de dificultat.


2. Córrer

Cada vegada hi ha més persones que es decanten per aquesta pràctica per posar-se o mantenir-se en forma. Poder fer-ho a l'aire lliure, a més, ens permet respirar aire pur i gaudir del paisatge. Com que es tracta d'una activitat aèrobica també contribueix a la nostra salut i ens protegeix davant de moltes malalties. Tot i això, cal tenir en compte que es tracta d'una pràctica amb un nivell d'exigència superior en caminar, per la qual cosa, si no tenim una certa pràctica, hem de començar per marcar-nos petits objectius i a partir de la constància, anar-hi progressant per poder complir amb reptes més ambiciosos.


3. Anar amb bicicleta

Camins de muntanya o els carrils bici propers al mar són una bona oportunitat per fer quilòmetres i gaudir de tot allò que ens ofereixen els entorns naturals. Igual que les propostes anteriors, també es tracta d'una activitat aeròbica molt saludable, amb la qual podem adaptar recorreguts i nivells d'intensitat ja que, si estem començant, no és recomanable intentar escalar un port de muntanya.


4. Ioga

Si el que volem és practicar activitats relaxants o complementar-les amb exercicis més intensos, el Ioga és ideal. Practicar-lo a l'aire lliure permet connectar cos, respiració i ment amb la natura i ens ajudarà a millorar la postura corporal, tenir més flexibilitat, reduir l'estrès i enfortir els músculs.


Consells per gaudir de les activitats


Equipa't correctament

És important portar un calçat còmode i adequat per a l'activitat que realitzarem, vestir-se amb capes per poder adaptar-nos a les temperatures amb les què ens anirem trobant i portar una petita motxilla amb aigua i una peça de fruita, per mantenir-nos hidratats i proveir-nos d'energia durant el trajecte. A més, una petita farmaciola ens pot salvar d'algun contratemps i, a l'estiu, no hi pot faltar la protecció solar.


Evita hores extremes

Convé evitar les hores de màxima radiació solar a l'estiu i les de temperatures mínimes a l'hivern. Es tracta d'adequar la nostra activitat als horaris de les diferents èpoques de l'any per evitar que el termòmetre ens incomodi i dificulti la pràctica de l´exercici que volem realitzar.


Planifica les sortides

Planificar amb antelació resulta un factor motivador i ens ajudarà a preparar millor els itineraris i definir-ne la durada o el nivell de dificultat que volem assumir. També convé consultar la meteorologia uns dies abans, per saber amb el temps amb què ens trobarem i poder actuar en conseqüència.


Mòbil amb bateria i un mapa de la zona

Portar la bateria carregada ens pot treure de més d'un problema, com si si en algun moment ens despistem, ens perdem o patim algun accident. A més, tenir a mà un mapa de pot ser molt efectiu, sobretot si travessem zones sense cobertura.


Fes plans amb familiars i amics

Aquestes activitats són una excusa perfecta per potenciar les relacions socials. Fer esport a l'aire lliure és en una oportunitat per estrènyer vincles amb persones amb qui, possiblement, compartim les mateixes aficions.


A Valgreen proposem un estil de vida basat en fomentar hàbits saludables i, per això, ubiquem les nostres promocions en espais que potenciïn la nostra proposta. Aquest és el cas de Dosrius, la localitat on hem aixecat El Bosc del Maresme. És un lloc privilegiat envoltat de natura i perfecte per a la pràctica de diferents esports a l'aire lliure. Si ens trobem propers al municipi tot resultarà més fàcil, però si habitem en nuclis urbans més allunyats, fer una escapada a aquest petit poble del Maresme, és una excel·lent oportunitat per gaudir de l'aire lliure i poder practicar alguna de les activitats

6 views0 comments
bottom of page